donderdag 26 mei 2011

Diep beroerd

Net de DVD Fierce Grace van Ram Dass bekeken en ik ben diep geroerd en zoals hijzelf het zou zeggen; beroerd.
De documentaire is gemaakt naar aanleiding van zijn nieuwe boek Still Here dat hij schreef na het krijgen van een beroerte die hem lichamelijk en qua spraak behoorlijk heeft getroffen. Hij putte daaruit de kracht om het leven nog meer te omhelzen en alles als een pad te zien, geen slecht of goed pad, een pad, zijn pad. In het midden wordt meer verteld over zijn jeugd, carrière als professor en zijn kennismaking in de jaren zestig via drugs (en Timothy Leary) van bewustzijnsverkenningen. Dat leidde tot een trip naar India en het vinden van een goeroe die hem zonder drugs liet zien dat alles al in hem zelf zat. Bij terugkeer in Amerika werd hij zelf een soort goeroe, mensen zochten hem van heinde en ver op om te delen in de liefde die rond hem was. Na zijn beroerte (Stroke= letterlijk streling) voelt hij zich beroerd( als in aangeraakt) door het leven en ik was diep geroerd door hem in al zijn kwetsbare aanvaarding.

2 opmerkingen:

  1. Geweldig he! Ik kocht die dvd na het lezen van zijn laatste boek.Het hielp me mijn kleiner wordende buitenwereld van het laatste jaar te accepteren. Helaas is dat boek niet meer te koop in het nederlands. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat vind ik altijd indrukwekkend, mensen die na zo'n grote tegenslag, toch weer letterlijk en figuurlijk zin in het leven vinden.

    BeantwoordenVerwijderen