zondag 1 mei 2011

Arbeid adelt

Nou ja, soms. Bommen maken of een hoop geld verdienen ten koste van anderen, is niet mijn idee van een geadeld leven.
Vandaag is het de Dag van de Arbeid. In mijn politiek actieve jaren was dit altijd een leuke dag. Ik was lid van de PSP en het werd grootscheeps gevierd, meestal in een jongerencentrum of kroeg en naast een wat didactisch verantwoord item (film van Charlie Chaplin, een cabaret act bv) was het gewoon feest met lekkere muziek vooral van live bands. Het was de tijd van veel bier en voor sommigen wiet. Veel lol, hadden we.
De PvdA was wat klassieker in zijn vieringen met een koor als Stem des Volks, met socialistische strijdliederen en meer van dat fraais. Saai, vooral.
Al jaren begeef ik me niet meer in dat gewoel. De geest is er bij mij uit, sinds de PSP met anderen overging in GroenLinks, geen slechte partij, maar het is het net niet voor mij.
Gisteren was ik toch nog aktief met mijn zalfmakerij (hij is verrukkelijk geworden, ik ben op dit moment dik tevree met het resultaat) en aanvullend ook mijn voorraad etherische oliën, homeopathische middelen en alle toebehoren eens goed uit te zoeken en georganiseerd op te bergen.Ook waste ik twee bepiste vliegengordijnen.
Het ene hangt, met een systeem waardoor ik bij gesloten deur, de kattenstaarten met behulp van elastiek en haken, een stuk van de grond kan hangen. Het andere hang ik voorlopig niet meer op.  Hoop dat het ergste probleem zo is opgelost.
Vandaag hou ik me verder hartstikke rustig. Mijn hoogst persoonlijke invulling van deze dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten