zaterdag 16 april 2011

Seizoenen zijn lekker

De asperges zijn er weer, ik heb ze voor dit weekend op het menu staan. O zaligheid, en daarna komen de tuinbonen, de aardbeien en zo gaat het maar door. Allemaal zo vreselijk lekker als je ze maanden niet hebt gehad. Daarom probeer ik meestal volgens het seizoen te kopen en koken omdat er dat steeds een opeenvolging van heerlijke zaken komt en dingen niet zo gewoon worden. Sperzieboontjes in januari...., nee, veel lekkerder als zo ze van het land komen en de zomer er in door smaakt. Ik vind het fijn om in een land met seizoenen te wonen. Afwisseling, zowel in weer, dus kleding en de hoeveelheid tijd dat je buiten kunt doorbrengen, als in sfeer, als in voedsel. Een dagje regen of bewolkt, wel dan komen de binnenshuis dingen weer even aan bod, en dat is ook een balans. Hitte, ik ben er niet blij mee, en tegen veel zon kan ik ook niet goed, maar hé, we wonen in Nederland dus meestal valt dat ook wel mee. En het is ook een kwestie van meebuigen met de wind die er waait. De voordelen van ons klimaat zijn legio en ik voel me er zo thuis.

2 opmerkingen:

  1. Het lijkt me saai om in een land met altijd mooi weer te wonen. Misschien dat de kleine nuances dan afwisseling betekenen.Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het met je eens, hoewel de winter altijd te lang duurt voor mijn gevoel. In januari snak ik al naar het voorjaar.

    BeantwoordenVerwijderen