donderdag 21 april 2011

Rondje


Vandaag een rit van ca. 20 km gemaakt.Via de zeedijk, De duinen helemaal naar Julianadorp en via de kanoroute , Donkere Duinen en Nieuw Den Helder terug. Dwars door de bollenvelden, langs  het prachtige fenomeen van de bloeiende duinen (een stuk duingebied waar ooit een vuilnisbelt lag en waardoor achtergebleven bollen- en tuinafval vele narcissen en andere bollen staan te bloeien midden in de duinen) en genoten van de zon en de wind. Er zijn al vele toeristen op de campings en bij de zomerhuisjes. Wij hebben dat zomaar om de hoek liggen, al dat fraais. Er waren duinviooltjes, vergeetmijietjes, bloeiende sleedoorns en krentenboompjes, pinksterbloemen, geel gespikkelde bermen van de paardenbloemen, de felgekleurde vlakken van de bollenvelden vele vogels, waaronder leeuwerikken die hun keel schor zongen hoog in de lucht.
Met de Paasdagen wordt het hier nog veel drukker dan het vandaag al was, dus heb ik bijtijds mijn neus vol geur en ogen vol kleur laten lopen om nog even op te teren.

2 opmerkingen:

  1. Wat mooi en zo dichtbij. Die drukte mijden,herken ik. Er zijn (markt)dagen,dat ik niet in de stad kom. Je kunt over de toeristenhoofden lopen. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt dat je ons even hebt laten meegenieten.

    BeantwoordenVerwijderen