zaterdag 30 april 2011

mijn eigen zalf

Gezien mijn allergieën en moeilijke huid, heb ik besloten wat te gaan experimenteren met eigen smeersels naast de olijfoliezeep die ik al gebruik en het bakingpowder. Ik heb wat gesnuffeld op internet en kwam op de site van Dandalion , waarachter een aardige dame schuilgaat die ook zelf allerlei cosmetische producten maakt en daarnaast in haar webshop grondstoffen , kruiden, thees, etherische oliën en nog veel meer verkoopt tegen zeer redelijke prijzen. Ze levert snel en wil ook van alles voor je maken op bestelling. Op haar site vindt je ook recepten en werking van diverse spullen, enfin een paradijsje voor cosmetische zelfdoeners. Op dit moment ben ik een smeersel aan het maken met als grondstoffen virgin kokosolie, bijenwas, arganolie, wortelolie, kamilleolie en diverse etherische oliën. Ik ben benieuwd; het moet nog afkoelen, maar ruikt verrukkelijk en ik heb het roerstaafje net gebruikt om een paar druppels te proberen en het trekt snel in en voelt fluwelig. Ik gebruik geen conserveermiddelen, dus is het zo'n drie maanden houdbaar, maar dat moet kunnen, is zo multitoepasbaar dat ik er vast korter mee doe. De kans op slechte huidreakties is zo miniem. Ik hou jullie op de hoogte!

2 opmerkingen:

  1. Ik ben benieuwd! klinkt wel goed, arganolie is heerlijk voor de huid! ik ben zelf een groot voorstander van primavera. Dat merk heeft ook van alles op bio-basis. Het hammameliswater is heerlijk rustgevend als ik ergens gevoelig op reageer. Mijn huid is zichtbaar verbeterd sinds ik deze cosmetica gebruik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zou wel eens heel goed kunnen zijn. Een vriendin van me maakt smeerwortelzalf. Geweldig op wondjes en uitslag. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen