donderdag 14 april 2011

Lichter leven

Zo'n mooi blogje vandaag van horen, zien en schrijven . Ze verwoordt exact mijn gevoelens, licht leven zit meer in je hoofd dan ergens anders. Lees het maar.

4 opmerkingen:

 1. Wat mooi geschreven.Ik weet,dat ik soms moet opletten,dat gedachten het leven niet zwaarder maken. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wilde reageren op je logje 'lusknie' maar om een of andere reden lukt dit niet.
  Ik wilde zeggen dat je me de woorden uit de mond haalt. Er is teveel keus aan (bewerkt) voedsel en nu kinderen zelfs zogenaamd wit brood kunnen eten waar zogenaamd bruin in zit wordt het ze steeds makkelijker gemaakt.Er wordt heel wat gedaan om kinderen aan het eten te krijgen: alles volstoppen met zoetigheid en kleurtjes, gekke vormpjes. Tot Micky Mouse worst aan toe of kaas in de vorm van een kerstboompje met de kerst. Dat hadden wij vroeger toch ook niet. Smaken worden verpest door smaakversterkers, teveel zout en suiker en kinderen wennen daar aan. Volwassenen ook. Echte smaken weten helaas nog maar weinig mensen te waarderen. Natuurlijk mag je iets niet lusten, maar veel jonge ouders lusten zelf al niet veel en geven dit aan hun kinderen door. Maar ook al geef je als ouder het goede voorbeeld, kinderen kunnen in de puberleeftijd enorm beïnvloed worden door leeftijdgenoten. In de huidige maatschappij moet je dus sterk in je schoenen staan en bewust zijn van wat gezond is en wat niet. Kinderen kunnen die keuzes nog niet zo goed maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan reageer ik ook maar hier op "klusnie". Oei Vlasje je duwde op een "blauwe plek"uit mijn jeugd. Ik was zo'n kind,dat groenten met uitgesproken smaak(door mijn goede reuk?) verschrikkelijk vond. En vlees moest eten.Terwijl er voor fruit,waar ik gek op was niet altijd genoeg geld was.Drama's zijn er geweest. Het vreemde is,ik heb nog steeds dezelfde levensmiddelen,die ik werkelijk niet verteren kan.Dus het was geen aanstelleritis.Eén van de redenen ,waarom ik zo geniet van eten,is dat ik vanaf mijn 19-de kook,wat echt bij mij past. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het hebben van voor- en afkeuren kan een natuurlijk proces zijn, maar er is veel aangeleerd gedrag doordat de ouders niet een goed voorbeeld stellen of omdat de omgeving (kinderen op school, reclame) iemand beïnvloedt. Dat is zonde. Ieder kind heeft een moeilijk eten periode, dat kan overgaan met een niet dwingende hand. Het erge is dat mensen dingen vies noemen die het niet zijn, alleen in hun beleving of gedachten. Het is VOEDSEL.
  En het is zorgwekkend dat er een generatie aan het ontstaan is die zo gewend is aan die eigen, vooringenomen, voorkeuren toe te geven dat ze een eetprobleem hebben, al denken ze zelf dat het normaal is.

  BeantwoordenVerwijderen