woensdag 16 maart 2011

BOEK

Op het moment lees ik o.a. (ik lees altijd meerdere boeken door elkaar, elk tijdstip heeft zo zijn boekvoorkeur voor mij) Mindfulness van David Dewulf. Het maakt veel indruk op me omdat het de boeddhistische invalshoek van dit begrip heel helder en rustig uitlegt. Niet dat je boeddhist hoeft te zijn om mindfulness toe te passen. Het heeft te maken met leven in het NU, maar vooral ook met zuivere waarneming van het leven en compassie, zowel als met begrijpen waar het menselijk lijden (onvrede, onrust, stress, pijn en verdriet) vandaan komen en hoe er mee om te gaan zodat het je leven verrijkt in plaats van beperkt. Het heeft voor mij ook veel te maken met bv consuminderen, gezond leven en respect voor de ander en de natuur. Ik vind het een fijn boek om steeds een klein stukje in te lezen en dat voor de dag mee te nemen in mijn gedachten en beleving.

3 opmerkingen:

  1. Ik heb daar een boek van Jon Kabat Zinn over gelezen.Ik ga eens kijken naar dit boek.Is dit ook zo'n boek,waarbij je blij zit te lezen? Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze man (een Belgische dokter)heeft bij Kabat Zinn gewerkt. Hij heeft diens ideeën gecombineerd met psychologie en geeft cursussen aan patiënten om te helpen de terugkeer van depressies te voorkomen. Het is in hapklare brokken geschreven, maar zo helder dat elk stukje nog een poosje na-zingt. Ik word er erg blij van. Het vult mijn eigen gedachten en ervaringen aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke review! Ik ervaar het precies hetzelfde :)

    BeantwoordenVerwijderen