maandag 21 februari 2011

vlees of niet

Vandaag at ik een lekkere zelfgemaakte  Thaise roerbak met reepjes vlees en veel groenten en mie (is tegenwoordig ook volkoren te krijgen). Vaak eet ik vegetarisch , soms met een vleesvervanger of iets met kaas, maar ook regelmatig met peulvruchten, maar af en toe heb ik echt trek in vlees. Vis is iets minder mijn ding, terwijl schaal- en schelpdieren me wel weer trekken. Als ik vlees eet is het biologisch vlees, of paardenvlees (volgens mij altijd biologisch) of  eventueel wild. Dus in elk geval beesten die een goed leven hebben gehad en waar zo min mogelijk kunst- en vliegwerk aan te pas is gekomen. Als ik echt trek in vlees heb, zal ik er wel behoefte aan hebben om een of andere reden, denk ik, dus daar geef ik aan toe. Maar altijd kleine porties, een gram of 75 is zat voor mij. Ik heb nooit begrepen hoe mensen een T-bone steak naar binnen kregen of een halve kip. Maar als ik mijn portie weer eens binnen heb, eet ik vanzelf dagen heel licht en vegetarisch, mijn lijf wil het zo.Gelukkig dat de keus er is.

2 opmerkingen:

  1. Wat herkenbaar. Ik kan maandenlang vegetarisch eten. En dan ineens trek hebben in een gerecht met vlees. Vooral hachee in de winter. Of een kippensoepje.Maar nooit twee dagen achter elkaar. Dat valt niet goed.Mijn man eet wekelijks een keer vlees. Maar nu is hij ook om naar bio-vlees. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil je eetlust niet bederven als het om paardenvlees gaat..maar paarden zijn over het algemeen de slechtst behandelde dieren in onze samenleving. En een paard dat uiteindelijk bij de paardenslager belandt hoeft er al helemaal niet op te rekenen dat-ie bij een eigenaar wegkomt die het dier met de gratie en elegantie heeft behandeld als je zou vermoeden als je naar deze dieren kijkt. Geen enkel werkelijk gekoesterd paard belandt bij de paardenslager aan het eind van zijn werkbare leven...Lieve Vlasje..je wilt niet weten hoe er met deze stakkers wordt omgegaan..en ja ze huilen échte tranen, want ze weten het. Ik heb jaren paardgereden en ben opgegroeid op een boerderij.
    Het is een feit dat het goed vlees is. Dat is waar. Maar daar houdt het ook op. Kijk maar nooit naar filmpjes op you tube over paardenvervoer..Ik moest dit even kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen