vrijdag 11 februari 2011

Revolutie

Nog steeds lopen de mensen in Egypte op de pleinen en in de straten leuzen te roepen om het Mubarakregime weg te krijgen. Mubarak gevlucht? Leger vóór of tegen de demonstranten? Gevechten? Bezetting van het tv-station en/of het presidentiële paleis?
Veel is onduidelijk, maar kristal helder lijkt het me dat de geest niet meer in de fles terug te stoppen is. Vandaag of morgen komt er een grote doorbraak en ik hoop dat het vredig gaat. Ik bewonder de mensen die zich zo zwaar beledigd voelen door de toespraken van de leiders, hun kalmte bewaren en tot nu toe vrijwel alleen maar vreedzaam demonstreren, al begint er veel frustratie te borrelen. De V-tekens worden nog steeds triomfantelijk gemaakt. Mooi!
Update; Het is gelukt, Mubarak en zijn regering hebben de handschoen in de ring gegooid en het leger heeft de macht overgenomen (waarvan we trouwens wel moeten afwachten of die hun beloftes van vrije verkiezingen zullen houden). De mensen dansen in de straten!!!

1 opmerking:

  1. Volgens mij heeft alleen Mubarak zijn functie neergelegd. De rest van de regering word volgens mij nu aangestuurd door het leger.

    Ik ben blij voor de mensen in Egypte, hoop alleen dat ze niet van de regen in de drup gaan komen

    BeantwoordenVerwijderen