zaterdag 19 februari 2011

Lezen

Via Marktplaats de laatste tijd weer een paar boeken gekocht die ik graag in bezit wil hebben. Onder andere een boek van Elaine St. James over eenvoudig leven en Leven voor een Habbekrats van Kath Kelly. Dit soort lektuur kan ik lezen en herlezen want het blijft me inspireren. Soms niet in de zin dat ik van alles letterlijk opvolg, maar wel om bij mijzelf de puntjes op de i te zetten qua groen leven, consuminderen en gezond eten/leven. Zo bezit ik ook vele receptenboeken en boeken over voeding die ik vaak doorlees. Geen een is helemaal zaligmakend maar uit de boeken van bv Michael Pollan en Annemarie Postma en Gillian McKeith haal ik weer voldoende motivatie om mezelf een schopje onder mijn kont te geven. Wie regelmatig zijn heg snoeit, hoeft nooit dikke takken te zagen, aldus een Dagelijkse Gedachte die ik toegestuurd kreeg. Dus neem jezelf regelmatig onder de loep, en waar je dreigt af te dwalen kun je jezelf weer tot de orde roepen.

PS Izerina, jouw wilde bieslook heet Kraailook. Is algemeen in bermen en op zandgrond, eetbaar maar wel wat vezelig.

1 opmerking:

  1. Het boek van Gillian Mc Keith is zo'n beetje mijn eetbijbel. Helaas komt het er niet altijd van om zo te koken en is het met zware arbeid bijna niet vol te houden op haar dieet. Daarnaast is het vrij prijzig om zoveel fruit en groenten te eten als zij aanbeveelt.
    Bepaalde boeken zijn fijn als naslagwerk en standaard in de kast te hebben. Leven voor een habbekrats is er ook zo een. Goeie keuzes!

    BeantwoordenVerwijderen